Als het weer guur wordt is het fijn voor de baby om een winter outfit aan te hebben.
Wat is dan handig om te weten? En waar kun je allemaal aan denken bij babykleding? Naast de goede tips van oma, is het ook handig om te denken in laagjes.

Hoe kan je nu het beste babykleding opbouwen in het winterseizoen ?

Begin met een rompertje met het liefst lange mouwen, afhankelijk van hoe je baby zich voelt kun je kijken of een rompertje zonder mouwen ook een optie is. De volgende laag kan dan een dikke trui of een sweater zijn, het liefst zonder capuchon, omdat je baby de meeste tijd liggend door zal brengen.
Jurkjes kunnen natuurlijk ook, maar combineer deze dan met een vestje en een maillot. Het gebruik van een maillot kan voor zowel jongens als voor meisjes.

Een lange broek met warme sokken, mogen ook zeker niet ontbreken aan de winterkleding van je baby. Het gebruik van slofjes is geen must maar geeft meer bescherming. Je zorgt hiermee ook dat de warmte langer wordt vastgehouden.

Materialen zoals wol en leder geven niet alleen draagcomfort maar ook een prettig en warm gevoel. Daarnaast ziet het er voor de fashionistas ook nog eens stoer uit.
Als je lekker samen op pad gaat of een wandeling maakt met de baby, dan is een (winter)jas en een baby muts een goede toevoeging aan de winterkleding. Je voorkomt hiermee het verlies van de warmte via het hoofd en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Als laatste zorg je voor wanten met elastiekjes, deze zijn makkelijker in gebruik vooral omdat de meeste baby’s ze keer op keer willen uittrekken. Heb je ook wel eens nagedacht om een sneeuw- of skipak voor je baby toe te voegen aan de winterkleding?
Met zoveel verschillende ontwerpen die er op de markt zijn zitten deze pakjes niet alleen steeds comfortabeler maar ze staan ook nog eens super schattig.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby optimaal warm blijft tijdens een lange rit?

Ben je helemaal klaar voor een ritje in de auto? Houd dan de jas nog eventjes uit.
Door de verwarming in de auto zal de baby warm genoeg blijven met de winterkleding die zijn aangedaan. Als je baby winterkleding heeft is het fijn om rekening te houden met het opbouwen en uitrekken van de juiste kledingstukken, naar gelang dat nodig is.