Je wilt bij iedere temperatuur lekker warm en comfortabel gekleed zijn. Maar welke kleding moet je dan aan bij 18, 20 of zelfs 35 graden? We hebben een overzicht voor je gemaakt. Deze kleding kun je dragen bij de temperatuur van vandaag. Is het een zonnige lentedag een natte herfstdag of juist een tropische zomerdag. Voor ieder seizoen vind je hier kleding tips voor dames.

18-19 graden: nauwsluitende of langere kleding

Vanaf buitentemperaturen van 18 graden of meer kun je al prima een jurkje of rokje dragen. Draag het liefst een langere of strakkere variant, deze houden je lichaam beter warm. Kies bijvoorbeeld voor een strakke jurk of een leuke maxi rok. combineer deze met een panty of legging voor extra warmte. 

Vind je het toch wat fris buiten, dan is een strakke flare broek of skinny jeans ook helemaal fashionable. Trek hier een leuk topje op aan en een paar stoere cowboy boots en je kunt er zo op uit.

20-24 graden: korte kleding is perfect

20 graden is vaak net zo’n grenstemperatuur. Als het windstil is of als je veel beweegt, dan kun je heerlijk in korte broek, rokjes of jurkjes op pad. Maar als je stil zit, of op een winderige locatie bent, dan kan het nog behoorlijk fris zijn. Draag in dat soort gevallen een driekwart broek, midi rok een halflange jurk. Laat de crop top ook nog even in de kast liggen. Je bent dan net iets beter bestand tegen de wind.

Vanaf 22 graden hoef je jezelf al niet meer druk over te maken. Je kunt dan prima in korte kleding op pad. Een crop top is dan perfect te combineren met je shorts of met je korte rokje.

25-30 graden of warmer: kies voor losse kleding

Nederlandse zomerdagen kunnen erg benauwd zijn. Korte kleding lijkt dan een makkelijke manier om af te koelen, maar dat is het niet altijd. Losse kleding dragen is vaak een betere oplossing bij temperaturen van 25 graden of hoger. Hierbij zijn omslag rokken, losse maxi jurkjes, shorts en a-lijn kleding aanraders.

30 graden of warmer: prints en kleding van katoen

Hittegolven komen in Nederland steeds vaker voor. 30 graden kan lekker zijn als je een dagje op het strand ligt. Maar als je moet werken of op stap gaat, dat is losse en luchtige kleding wel een must-have! Wijde en katoenen kleding is dan ideaal. Hierin zweet je het minst. Kies eventueel voor kleding met een print om de zweetplekken te camoufleren. Zweten doe je tenslotte toch wel als het zo warm is. Kies bijvoorbeeld voor luchtige zomerjurkjes of een losser it-shirtje en shorts

Draag kleding waarin jij jezelf kunt zijn

Het maakt natuurlijk niet uit of het nu voorjaar, zomer, najaar of winter is. Je wilt altijd je leukste kleding aan. Zorg daarom dat je voor ieder seizoen kleding hebt waarin je met zelfvertrouwen op stap gaat. Heb je nog geen favoriete outfit voor komend seizoen, dan is kleding kopen zeker een aanrader! Ga altijd als jezelf over straat, dat is pas echt comfortabel.