Het is een uitdaging voor nieuwe moeders om weer strak te worden na een bevalling. Zwangerschap kan er best wel inhakken lichamelijk en dan is er daarna weer wat werk aan de winkel. Kilo’s eraf en een cosmetische behandeling ondergaan om weer strak in je vel te zitten. In deze blog nemen we met je door wat er mogelijk is. Lees snel verder en kijk hoe jij weer helemaal kiplekker in je vel kan komen te zitten!

Een ooglift

Er zijn veel cosmetische behandelingen mogelijk na een zwangerschap. Je kent er vast wel een aantal: borst-, buikwand- en een ooglidcorrectie. Als je van je wallen af wilt, dan kun je dat heel goed voor elkaar krijgen met een onderooglidcorrectie. In tegenstelling tot een correctie van de bovenste oogleden, wordt de eerste meestal niet betaald door de zorgverzekering, terwijl de laatste wel vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Wellicht is er wel een optie dat je kan bijverzekeren, overleg dit even met je zorgverzekeraar. Het mooie van een ooglift is dat je de vermoeide blik uit je gezicht krijgt. Dit kan na je zwangerschap namelijk wel het geval zijn, zeker als je geen 18 meer bent.

Kies je kliniek

Je kliniek met zorg uitkiezen is een belangrijke zaak, want het gaat immers om je gezondheid. Een cosmetische behandeling is en blijft een medische behandeling en die moet gedaan worden door een beëdigd arts. Je kunt online natuurlijk een kliniek uitzoeken, maar je moet daarbij wel goed kijken of het een gedegen plek is waar ze de behandelingen doen. Klinieken die adverteren met de goedkoopste prijs, moet je direct links laten liggen, want dat zijn prijsvechters en dat past volgens ons niet bij de medische professie.

Conclusie

Na je zwangerschap strak in je vel komen te zitten, dat is echt mogelijk door een ooglidcorrectie te doen bij wallen of hangende oogleden. Voor de verschillende aandoeningen gelden verschillende regels in relatie tot de ziektekostenvergoeding door de verzekeraar. Check eerst met je eigen verzekering hoe de regels bij hen gelden. Hoe zit je polis in elkaar? Dit is bijvoorbeeld een vraag die jezelf kunt stellen, en aan je verzekeraar  natuurlijk