Een leren jas is een tijdloze jas, die (bijna) iedereen wel in zijn of haar kast heeft hangen. Naast dat een leren jas je beschermd tegen de weersomstandigheden, zoals wind en regen. Is het al jaren ook wel echt een fashion item. Ook beschermt deze jas je tegen mogelijke valpartijen, omdat het materiaal zeer stevig is. Het is dus niet gek dat een leren jas begon als jas voor bikers. 

Een tussenjas

Zodra de echte kou uit het land is zie je de leren jassen bij vrouwen en bij mannen weer uit de kast verschijnen. Niet zo gek, want een leren jas is niet te warm en niet te koud, daarom perfect als tussenjas. De leren jassen zijn trouwens niet alleen geschikt voor in de lente en herfst, maar ook op een goede en niet te koude winterdag of een niet al te warme zomerdag.  

Combineer je jas met de juiste kleding

Door je leren jasje te combineren met een dikke wollen trui, maak je hem alweer wat geschikter voor een wat koudere dag. En door hem te combineren met een luchtig T-shirtje is hij perfect voor een lekkere lentedag. 

Verschillende typen leer 

Leren jassen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten en stijlen. Je hoeft daarom niet per se voor de klassieke zwarte of bruine variant te gaan. Ga bijvoorbeeld eens voor een rood suède variant. Naast ‘echte’ leren jassen van materialen als: koeienleer, geitenleer, kalfsleer, lamsleer en suéde. Daarnaast zijn er diverse neplederen jassen verkrijgbaar in imitatieleer of imitatiesuède. 

Het meest gebruikte leersoort voor leren jassen is koeienleer. Dit type leer is bestand tegen water en zit relatief gezien in de laagste prijsklasse. Lamsleer is het zachtste en meest luxe uitziende leer. Dit zie je dan ook wel terug komen in de prijs.