Hou je van fietsen en ga je er graag een dagje of misschien wel een weekendje op uit? Wel zo handig om goed je spullen kwijt te kunnen. Want een weekendje onhandig sleuren met je tassen is niet echt ontspannen. Dubbele fietstassen zijn hierbij wel zo handig.

Voor welke situaties zijn ze handig?
Voor verschillende situaties zijn de dubbele fietstassen handig om te hebben. Als je erg van fietsen houdt en regelmatig op pad gaat voor een dagje/weekendje weg. Of voor dagelijks werk – privé verkeer. Je kan er goed jouw spullen in kwijt wat je nodig hebt op je werk. Ook natuurlijk prima geschikt voor meer gebruik rond om huis zoals de boodschappen doen of de kinderen ophalen. Het is veiliger als je kind achterop zit om zijn of haar voeten in de fietstassen te stoppen.

Waarom een dubbelde fietstas kopen?
Een dubbele fietstas is over het algemeen de meest gekozen fietstas. Ze zijn bestemd voor achter op je fiets. Het blijft doorgaans beter zitten doordat het gewicht gelijk is verdeeld én je hebt hiermee meer ruimte. Ze zijn in vele maten en designs verkrijgbaar. Kies er één die bij jouw situatie past.

Waar moet je op letten?
Waar let je op als dubbele fietstassen wilt gaan kopen? Bedenk je in eerste instantie voor welke gelegenheden je de fietstassen wilt gaan gebruiken. Vind je het belangrijk dat ze er makkelijk op en af te halen zijn of vind je het belangrijk dat het design goed bij de fiets past? Bedenk ook een beetje de grote van de tassen. Hoe groot of klein wil je ze hebben. Vaak variëren de dubbele fietstassen ongeveer tussen de 30 en 65 liter aan inhoud. Doe je er met name boodschappen mee? Dan zit je vaak rond de 40 liter al wel goed. Wil je er ook echt goed een (lang)weekend mee op pad kunnen? Dan zit je al wel snel aan de 50 tot 60 liter wat handig is. Als laatste ook goed om te bedenken in welke weersomstandigheden ga je ze gebruiken? Je hebt vaak de keuze tussen waterafstotend en waterdichte tassen.

Dubbele fietstas op een E-bike
In de meeste gevallen zijn de dubbele fietstassen ook geschikt voor een E-bike. In een heel enkel geval is dat niet zo. Toch is het wel belangrijk om dit even goed te checken. Dit staat eigenlijk altijd duidelijk beschreven bij de omschrijving van de tas.