Langzaam maar zeker komt de zomer dichterbij, en dit kan maar één ding betekenen; tijd om weer je korte broek aan te trekken. Maar wanneer bepaal je wanneer het korte broeken weer is? Je wilt namelijk ook niet te vroeg rondlopen met een korte broek en rare blikken van anderen ontvangen. Aan de andere kant heb je ook geen zin om onnodig veel te zweten. Daarom ontdek je in deze blog precies vanaf welke temperatuur een korte broek geschikt is om te dragen.

Je bepaalt dit helemaal zelf

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat je dit helemaal zelf bepaalt. Sommige mensen dragen een korte broek al bij 12 graden, terwijl anderen zelfs geen korte broek dragen wanneer er een hittegolf is. Iedereen heeft het koud of heet op een ander temperatuur moment. Daarom is het zaak om goed naar je lichaam te luisteren op dit vlak.

Het hangt af van de weersomstandigheden

Verder is het ook zaak om te weten dat de juiste temperatuur om een korte broek te dragen afhangt van de weersomstandigheden. Wanneer het bewolkt is, is de gevoelstemperatuur bijvoorbeeld lager. Hetzelfde geldt voor wanneer er een stevige wind waait. Andersom kan het bij 15 graden op een zonnige dag zonder wind juist aanvoelen alsof het 25 graden is. Let dus extra op de gevoelstemperatuur in plaats van de echte temperatuur.

Denk aan wat je die dag doet

Tot slot bepalen de activiteiten die je doet of een korte broek geschikt is om te dragen bij een bepaalde temperatuur. Wanneer je de hele dag binnen zit heeft het bijvoorbeeld weinig zin om een korte broek te dragen. Als je echter buiten in de tuin aan het lezen bent, is het al stukken logischer om een korte broek aan te trekken. De korte en lange spijkerbroeken op BroekenBinkie.com zorgen ervoor dat je voor elk weertype een nette spijkerbroek hebt. Al met al is het een veilige keuze om vanaf 20 graden en een bewolkte lucht om een korte broek aan te trekken.