Als je een nieuwe motorrijder bent of een scherp waarnemer, heb je misschien al opgemerkt dat een groot aantal motorbezitters motorjassen en -vesten dragen tijdens het fietsen. En als je het nieuwsgierige type bent, heb je je misschien afgevraagd waarom dit zo is.

Sommige mensen beweren dat het iets te maken heeft met de cultuur van motorrijders, terwijl anderen zeggen dat het erom gaat er stijlvol en stijlvol uit te zien.

Maar de belangrijkste reden waarom motorrijders leren motorjassen dragen, is om ze te beschermen voor het geval ze betrokken raken bij een ongeval.

Naast veiligheid zijn er nog andere redenen waarom motorrijders de leren jassen dragen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp motorjassen en waarom ze een essentieel onderdeel zijn van motorrijders.

Superieure bescherming van de rijder

De belangrijkste reden waarom motorrijders motorjacks en andere uitrusting dragen, is voor veiligheidsdoeleinden. Ja, het leer heeft uitstekende slijtvastheid. En hierdoor vermindert het de kneuzingen en snijwonden die je bij een ongeval zou kunnen oplopen.

De abrupte stop of crash gooit je met hoge snelheid van je fiets en dit kan gemakkelijk je huid en kleding verscheuren, waardoor de omvang van je verwondingen nog groter wordt.

Motorfiets, Motor, Snelheid, Vervoer, Rijder, Reizen

Stijlvol op de motorbike

Een andere reden waarom veel motorrijders motorjassen dragen, is om er cool en stijlvol uit te zien. Je hebt ze eerder gezien… fietsend door de straten, de buurt, de snelweg, in die strakke leren jassen. En we zijn het er allemaal over eens dat ze er echt cool uitzien!

De jassen zijn er in verschillende kleuren, vormen, maten, enz. om je te helpen er een te vinden die perfect bij je voorkeuren past. De meeste motorrijders geven de voorkeur aan zwarte jassen omdat ze er nog stijlvoller uitzien.

Zoals sommige ervaren motorrijders graag zeggen, is het dragen van een motorjack tijdens het rijden de beste manier om de strakheid van je nieuwe sportmotor te complimenteren.

Geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden

Ook motorrijders dragen graag motorjassen vanwege hun geschiktheid voor gebruik in alle weersomstandigheden. Of je nu rijdt in warm zomerweer of in het koude winterseizoen, je leren jas zal altijd je vriend zijn.

Zoals we eerder vermeldden, kan een leren jas je beschermen tegen weersinvloeden zoals wind, regen, enz.

Hoewel leer niet weerbestendig is, heeft het geweldige waterafstotende eigenschappen, wat betekent dat regenwater niet door je kleding kan dringen of in contact kan komen met je huid.

We weten allemaal dat de meeste kou afkomstig is van de wind die op onze huid waait en door de stof gaat die we dragen. Gelukkig houdt leer deze wind tegen, zodat je het niet op je borst voelt waaien. Dit betekent dat je het warm hebt als je winterse ritten maakt in een motorjas.