Tijdens het sporten wil jij je geen zorgen hoeven maken over hoe je kleding zit. Het enige waar je op dat moment wil focussen, is je trainingssessie goed afronden. Zorg daarom dat je kleding draagt die niet alleen prettig zit, maar ook ‘ademt’ en genoeg ondersteuning geeft. Als je op zoek gaat naar nieuwe sportkleding, kom je een aantal mogelijkheden tegen. WIj geven je alvast een aantal handige tips.

Ga op zoek naar een goede sport bh

Als je vaak gaat sporten, is het verstandig om op zoek te gaan naar een goede sport bh. Je zal merken dat dit een stuk prettiger aanvoelt tijdens het bewegen  dan een ‘gewone’ bh, omdat een sport bh geen beugels bevat. Daarnaast is het verstandig om tijdens de workout een sport bh te dragen, zodat je gewone bh niet de rest van de dag onder het zweet zit. Heb je geen zin om de stad in te gaan voor deze aankoop? Dan kan je een sport bh ook online shoppen. Meet je maten van tevoren wel goed op en zorg dat het kledingstuk goed aansluit om je borsten, omdat een bh na verloop van tijd wat uit kan gaan rekken. Dit kledingstuk is ook verkrijgbaar in de grotere cupmaten.  

Strak om je torso

Je hebt in de sportschool vast wel eens iemand gezien met een shirt dat helemaal naar zijn torso was gevormd. Hier is geen speciale kleermaker aan te pas gekomen, dit is een compressie shirt en kan je zowel in sportwinkels als webshops aanschaffen. Dit shirt zit namelijk strak om je lichaam en biedt jij hierdoor niet alleen de juiste ondersteuning, maar zorgt ook nog eens voor een betere bloedcirculatie en voert het zweet snel af. Je zult de ondersteuning van dit shirt absoluut voelen, maar draag nog wel een sport bh onder dit kledingstuk als je gaat sporten.

Niets om je voor te schamen

Het gaat dan wel niet om de ondersteuning van de spieren, maar wel over een ongemak waar veel vrouwen zich voor kunnen schamen: urineverlies tijdens het sporten. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat je tijdens een oefening een paar druppels urine verliest door de inspanning. Dit kan vrouwen erg onzeker maken, maar het is niets om je voor te schamen. Het kan nou eenmaal gebeuren.  Als je weet dat dit jou kan overkomen tijdens het sporten (omdat je bijvoorbeeld een zwakkere blaas hebt na een zwangerschap) is het verstandig om bijvoorbeeld een wijd broekje over de legging te dragen. Of gebruik incontinentieverband. Er zijn ook een aantal oefeningen die je kunt doen voor je bekkenbodemspieren om de sluitspier van de blaas sterker te maken. Neem in dit geval contact op met je fysiotherapeut.