Het is altijd fijn om in sneakers te lopen. Sommigen zweren bij Puma schoenen. Anderen zijn juist weer fan van een ander merk. Het is leuk om eens te bekijken wat eigenlijk de vijf populairste merken zijn als het om de sportieve sneakers gaat. Dit geeft je een goed beeld van wat op dit moment helemaal hip is.

#1 Nike

Misschien kan je dit wel als het tijdloos hippe merk onder de sneakers zien. Nike is altijd al een topper geweest en staat na vele jaren nog altijd op eenzame hoogte. Dat komt natuurlijk ook door de vele verschillende lijnen van sneakers van deze fabrikant. Daardoor spreken ze juist ook zoveel mensen aan. Al speelt het comfort van het dragen natuurlijk ook een grote rol. Je vindt ze in elke schoenenwinkel.

#2 Adidas

Een merk dat je kan zien als het oermerk onder de sneakers, is Adidas. Het is dan ook een merk dat al vele jaren in de top van de lijstjes te vinden is. Ook voor deze Duitse fabrikant geldt dat het vooral om de vele soorten, maten en uitvoeringen draait. Het is voor iedereen dus mogelijk om iets te vinden wat past. Bovendien is het zo dat deze fabrikant voortdurend op zoek is naar aantrekkelijke innovaties.

#3 VANS

Een merk dat meer een lifestylemerk is, is VANS. Dit komt omdat het ook andere items verkoopt. Het is ook leuk om te weten dat je deze sneakers helemaal kan personaliseren. Je krijgt daar allerlei mogelijkheden voor, bijvoorbeeld veters en borduursels.

#4 Clarks

Het is misschien niet het merk dat bekendstaat als fabrikant van sneakers. Toch zijn er allerlei soorten en maten te krijgen die ook nog eens heel trendy zijn. Deze fabrikant richt zich vooral op het bieden van comfort.

#5 Fila

Een klassieker onder de sneakermerken is Fila. Dit merk is al meer dan honderd jaar hip. Al heeft het wel een kleine dip gekend. Met het lanceren van een nieuwe trend, is het merk weer helemaal terug onder de aandacht. Voor Fila geldt bovendien dat ze meer hebben alleen sneakers. Ook kleding is er in allerlei uitvoeringen.