Soms zijn regels bedoeld om gebroken te worden, maar er zijn een paar belangrijke regels als het gaat om sokken.  Het overtreden van deze regels geeft jou je eigen persoonlijke stijl als het gaat om kleuren en patronen. Het is echter nooit acceptabel om sokken te dragen die niet in perfecte staat zijn. Sokken moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen om ervoor te zorgen dat je schoeisel net zo fris en elegant is als de rest van je kleding. Elke zes maanden moet je je sokken-la opnieuw bevoorraden, een paar nieuwe patronen en kleuren toevoegen en alles wat minder is dan het beste weggooien. Sokken zonder elasticiteit zullen slecht zitten en constant rond je enkels zakken, waardoor je er onverzorgd uitziet.  Als je sokken niet volledig opgetrokken blijven, moeten ze weggegooid worden.

Regel 1: hou het netjes

Dus misschien denk je niet dat het ooit zal gebeuren, maar net zoals je moeder je waarschuwde toen je een kleine jongen was, zou iemand je sokken kunnen zien. In sommige landen is het gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een kamer binnenkomt.  Ook al leef je niet in zo’n land, toch kun je je in die situatie bevinden. Was daarom je sokken na elk gebruik. Sokken zijn er in paren. Laat ze daarom samenleven en sterven. Op het moment dat je twee verschillende sokken draagt, zal het opvallen. Dus tenzij je op zoek bent naar dat soort aandacht, blijf je bijpassende sokken dragen. Trek die sokken omhoog.  Rol of vouw je sokken niet, om wat voor reden dan ook.  Het ziet er rommelig en gek uit, wat afbreuk doet aan je algehele uitstraling. Sokken met gaten worden weggegooid. De tijd van stoppen en herstellen is voorbij. Sokken zijn goedkoop, dus koop de beste sokken die jij je kunt veroorloven. Sokkendirect.nl heeft een enorm aanbod aan sokken, waaronder Falke sokken en Tommy Hilfiger sokken.

Regel 2: geen sokken in open schoeisel

Doe het niet.  Het is niet leuk voor jou en het is niet leuk voor ons.  De enige keer dat deze regel kan worden overtreden is . . . nee, het kan niet.  Ooit.  Geen uitzonderingen.  Als je sokken wilt dragen, draag dan gesloten schoenen.  Als je sandalen, slippers of open schoenen wilt dragen doe je geen sokken aan.  Hierover valt niets meer te zeggen.  Breek deze regel niet.

Regel 3: geen witte sokken

Michael Jackson deed het op iconische wijze.  Het was zijn signatuur en hij was er bekend om.  Je bent hem niet, dus je kunt ze niet antrekken tenzij het je verkleedkostuum is. In de regel zijn witte sokken gereserveerd voor sportschoenen en sport.  Tennissers en hardlopers kunnen prima witte sokken dragen. Ze passen goed bij trainingsbroeken en loopschoenen en hebben een belangrijke functie voor de sporter. Ze zijn gemaakt van een dikkere, meer absorberende stof en zijn ontworpen om vocht op te nemen en de voeten van de sporter droog te houden.  Ze dempen de voeten in de schoenen tot op zekere hoogte.  Dit is waarvoor ze zijn gemaakt, niet om te dragen met zakelijke of formele kleding. Het is indrukwekkend om een goed geklede zakenman in een op maat gemaakt donker houtskoolpak te zien. Als hij gaat zitten er een witte sok verschijnt, verpest dit de hele indruk. Het ziet er slordig uit en laat zien dat details voor hem niet belangrijk zijn.

Concluderend, sommige regels kunnen worden overtreden en sommige gewoon niet.  Houd je outfit scherp en stijlvol. Vergeet niet dat je felgekleurde sokken de aandacht zullen trekken en dat alles dat wat niet past er scrupuleus en onaantrekkelijk uit zal zien. Vergeet vooral niet dat je een persoonlijke stijl hebt waar je van geniet, en dat is persoonlijk voor jou. Doe het met flair en draag het met zelfvertrouwen.