Niets is zo vluchtig en veranderlijk als de mode industrie. Van seizoen tot seizoen passen trends zich aan. Wat cool en hip was in de zomer van 2017 is nu compleet een misser. Enfin, ditzelfde geldt in mindere mate ook wel voor de juwelen en accessoires.

In dit artikelen gaan we toelichten de trends op oorbellen vlak. De oorbel is een van de meest populaire sieraden zowel onder de vrouwen als de mannen. Oorringen worden al sinds mensenheugenis gedragen. Een tijdloos fenomeen dus. Maar het specifieke uiterlijk van de oorbel wat hip en happening is dat verandert wel van tijd tot tijd.

De afgelopen jaren waren vooral in de Ibiza stijl hippie oorbellen. Komend jaar zal de populariteit van dat type oorbellen alleen maar gaan toenemen. Parel oorbellen worden ook met de dag populairder en zullen misschien wel uitgroeien tot de meest gedragen oorbel type in 2019. Uitbundige statement oorbellen zijn ook helemaal hot, na alle minimalistische jaren hiervoor is het de komende jaar of jaren zelfs weer in om juist heel uitbundige en extravagante oorbellen te dragen. Al dit soort oorbellen kunnen gevonden worden op de ikbensieraden.nl pagina.

Enfin voor de goede orde wat we hiervoor besproken hebben zijn trends voor vrouwen. Maar sinds David Beckham, de Britse stijl icoon, en later CR7, zijn mannen ook veel meer oorbellen gaan dragen. Toegegeven er zijn vandaag de dag lang niet zo veel mannen die oorbellen dragen als vrouwen, dat zal ook nooit omkeren, maar als je vergelijkt met hoeveel mannen in straatbeeld van Nederland nu oorringen dragen t.o.v. de jaren 90 en 00 dan is dit op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen. En komt dus vooral door mannen die het goede voorbeeld geven zoals de eerder aangehaalde voetballers. Fraaie mannen oorbellen kan men hier vinden: https://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/mannen-oorbellen/. Bij mannen zien we dat minimalistisch nog wel in is komend jaar in tegenstelling tot de vrouwen dus ingetogen zilveren oorbellen zijn nog steeds de voor hand liggende keuze hier.