Veel vrouwen denken dat de enige manier om af te vallen cardiovasculaire (aerobe) oefeningen zijn, maar als ze geen krachttraining aan hun trainingsroutine toevoegen, missen ze een belangrijk onderdeel van gewichtsverlies. In plaats van het klassieke advies om meer te slapen, water te drinken en ook nog eens supervrouw te zijn, vroegen we Krachttraining voor vrouwen hoe ze de motivatie behouden om fit te blijven tussen de andere dingen die ze moeten doen.

Lekkerder in je vel dankzij krachttraining

Het is belangrijk om er goed uit te zien, maar het is natuurlijk nog belangrijker om goed in je vel te zitten. Comfortabele kleding kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als de kleding net iets te wijd of net iets te strak zit dan zit het vaak toch niet helemaal lekker. Kies daarom voor stijlvolle overhemden die in veel verschillende maten zijn te bestellen zodat ze altijd goed passen!

Hoe blijf je gemotiveerd?

Als het gaat om trainingsmotivatie is er een internet vol trucs en tips om je dromen over trainen werkelijkheid te laten worden.  Met een baan die mentaal of fysiek veeleisend is of met werk op onaangename uren, waardoor je tegen de tijd dat de bel gaat al doodmoe bent. Je hebt misschien familieverplichtingen, kinderen of anderszins, en de zorg voor hen slokt elk beetje kracht op dat je hebt.

Ten eerste begrijpen wij dat je om succesvol te zijn een logisch plan nodig hebt met haalbare doelstellingen in verschillende stadia van het proces. Ten tweede hebben we vaak een sterk visueel en emotioneel beeld van hoe dat succes er voor hen uit zal zien en zal aanvoelen. Een gezonde mentale houding vergt organisatorische vaardigheden, geduld, focus, vastberadenheid en gedrevenheid – en enige verbeeldingskracht. De motivatie voor krachttraining komt daarna vanzelf.