Sokken, vaak ondergewaardeerd. Er zijn weinig sokken connaisseurs, zoals er wel bijv. sneaker liefhebbers zijn of jurkjes fans. Maar dit kledingstuk verdient toch ook enige consideratie want verkeerde sokken kunnen alsnog de pret bederven.

Maar waar moet je nu meest op letten bij shoppen herensokken, beste mannen? Laten we geen woorden meer vuil maken aan introductie en gelijk met de deur in huis vallen. Herensokken geldt voor goedkoop is duurkoop. Ja men kan overal sokken kopen tegenwoordig ook in winkels als de Lidl, Zeeman enzovoort. Maar dat soort sokken en dat is onze persoonlijke ervaring slijten al na een paar maanden doorgaans. Nog meer dan voor andere kledingstukken geldt eigenlijk goedkoop is duurkoop, ga dus voor kwaliteit. Op voorhand duurder misschien maar op termijn bespaar je omdat je minder vaak nieuwe sokken hoeft te kopen!

Sokken van de gewenste kwaliteit worden geleverd door merken als Falke en Burlington, en Happy Socks denk ook aan Schiesser. Deze merk sokken kan men in Nederland voornamelijk afhalen bij; https://www.hemdvoorhem.nl/herensokken. Het voordeel daar is de gratis verzending en retourneren. Prijzen zijn ook uitermate scherp te noemen.

Een specifiek model sok dat eigenlijk iedere man een stuk of 8 paar van zou moeten hebben in de kledingkast zijn de sneaker sokken. In de volksmond ook wel onzichtbare sokken of invisible sokken of enkelsokken. Dit zijn mijn favoriete soort sokken. Omdat ze een outfit nooit kunnen vergallen. Zie hier https://www.hemdvoorhem.nl/sneakersokken. Sneaker sokken zijn met name ideaal voor de zomer wanneer je misschien geen lange jeans draagt. Dan kunnen je sokken nooit afbreuk doen aan de rest van je outfit.

Qua materiaal zijn wij groot liefhebber van merino. Dat is een type wol die niet kriebelt. Koel is in de zomer en warm is in de winter en beste van alles stinkt vrijwel niet. Tenminste duurt veel langer t.o.v. katoen.

Enfin, we hopen met deze sokken dat je beter succes zult hebben in je heren sokken shopping.