gordijnen op maat zijn gordijnen die speciaal voor jou op maat gemaakt zijn. raamdecoratie assortiment omvat zowel transparante gordijnen als verduisterende gordijnen. Of je nu op zoek bent naar vitrage, jaloezieën of rolgordijnen, wij maken ze voor je van de beste A-kwaliteit gordijnstoffen.

Gordijnen combineren met andere raambekleding

Gordijnen zijn een vorm van raambekleding die perfect gecombineerd kan worden met andere raambekleding zoals gordijnen, plisségordijnen, geweven hout en zonwering. Houten gordijnen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om het licht overdag te filteren en vervolgens te combineren met verduisterende gordijnen om de kamer ’s avonds en ’s nachts helemaal donker te maken. Een andere veelgebruikte combinatie zijn vitrage of overgordijnen met verduisterende gordijnen. De (semi) transparante stof zorgt overdag voor privacy en filtert het licht, maar ’s avonds verduister je de kamer eenvoudig met behulp van gordijnen.

Welke gordijnen kiezen?

Weet u niet zeker welk type gordijn bij uw interieur en uw wensen past? Lees ons gordijnadvies. Met meer dan 20 jaar ervaring als interieurexpert weten we alles van verschillende situaties en voor elke situatie het beste type raambekleding.

Gordijnen voor warmte, comfort en isolatie!

Bent u op zoek naar een warme, huiselijke en comfortabele sfeer? Dan zijn gordijnen een goede keuze. Deze dikke gordijnen houden kou en ongewenst licht moeiteloos buiten. Door de isolerende werking van de gordijnen is het goed om ervoor te zorgen dat ze niet over de radiatoren hangen, anders komt de verwarmingswarmte niet in de kamer. Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, waardoor je ze perfect kunt combineren met de rest van het interieur.

Vitrage: transparant en elegant

Vitrage is gemaakt van transparante stof en heeft een hoge decoratieve waarde. Gaasgordijnen filteren het daglicht en voorkomen nieuwsgierige blikken. Voor de beste privacy is het aan te raden om vitrage te combineren met bijvoorbeeld zonwering of gordijnen. Je kunt het desgewenst helemaal uitschakelen.

Inbetween gordijnen: zorg goed voor jezelf en behoud toch privacy

Inbetween gordijnen is de middenweg tussen inbetween’s en gordijnen. Ze zijn vooral geschikt voor mensen die gordijnen te dik en massief vinden, en gordijnen te dun. Tussen de gordijnen is van buitenaf alleen de omtrek te zien als de binnenverlichting ’s avonds aan staat. Doorschijnende gordijnen hebben dezelfde decoratieve uitstraling als jaloezieën, maar met net iets meer privacy.