Zilver is een element dat door de eeuwen voor van alles werd gebruikt. Zilver werd vroeger vaak geassocieerd met de maan, de zee en de verschillende goden. Omdat het zo’n prachtige glans heeft, is het altijd heel waardevol geweest. Zowel goud en zilver werden gebruikt als betaalmiddel. Later werd zilver gebruikt voor servies en sieraden. Een veelzijdig stukje gesteente dus. Ondanks dat zilver het altijd heeft moeten afleggen aan goud, is het al eeuwenlang een hoog gewaardeerd materiaal.

Sieraden

Met zilver kun je de mooiste sieraden maken, die bijna overal bij passen. Zilveren armbanden, oorbellen, kettingen en ringen staan al eeuwenlang garant voor schoonheid en elegantie. We raden aan om bij bedel.shop te kijken voor de mooiste zilveren sieraden. Hier vind je alle bedels die je maar kunt wensen. 

Kleren

De zilveren kleur is zo mooi dat het ook steeds meer terugkomt in sportoutfits. Een glanzende grijze top of joggingbroek zorgt ervoor dat mensen jou hoe dan ook zullen nakijken. 

Geen vieze geurtjes meer

Niet alleen het uiterlijk wordt beïnvloed door zilver, ook de binnenkant die we niet met het blote oog zien bevat zilver. Nanozilver zijn kleine zilverdeeltjes die in de stof worden meegenomen. Je voelt hier zelf niks van, maar ondertussen is het nanozilver zijn werk aan het doen. Nanozilver heeft namelijk een antibacteriële werking en zorgt ervoor dat zweetgeur niet in je kleding blijft zitten. Er is echter nog niet genoeg onderzoek gedaan naar het materiaal, waardoor veel landen nanozilver voor nu nog even verbieden.

Sportaccessoires

We zien de zilveren kleur ook steeds meer terug in sportaccessoires, zoals sport watches. Omdat zilver hygiënisch en elegant toont, is het een populaire optie. De Apple watch speelt goed in op deze trend door zowel een gouden als zilveren optie te verkopen. Niet alleen het uiterlijk bevat zilver, ook de binnenkant van de smartwatch gebruikt zilver. Zilver is namelijk een zeer goede geleider en wordt daarom veel gebruikt in elektronica. Zilver is dus een echte alleskunner, er gaat geen dag gebukt zonder dat je in aanraking komt met zilver.