Tegenwoordig kan je kiezen uit allerlei workouts om je lichaam in vorm te krijgen. Zo is het mogelijk om een paar uurtjes per week de sportschool in te duiken voor fitness. Maar wil je graag een meer intensieve training? Verdiep je dan eens in het programma van crossfit. Tijdens deze training houd jij je bezig met oefeningen die een combinatie zijn van atletiek, gymnastiek en gewichtheffen om onder andere je uithoudingsvermogen te verbeteren. Deze trainingen zijn ontzettend intensief, zorg daarom dat je de juiste kleding meeneemt naar de sportschool.

Haar uit je ogen

Tijdens je crossfit training ontkom je niet aan een sessie squats of bukken om de gewichten te heffen. Dan wil je niet steeds je haren uit je gezicht moeten blazen. Zorg daarom dat jij je haar in een stevige knot draait of vlecht. Voor de heren is dit niet altijd een ideale oplossing. In dit geval houd je (lange) plukken uit je gezicht met een haarband. Zorg wel dat je een variant aanschaft die straks om je hoofd zit, zodat deze tijdens het bewegen niet steeds verder naar de achterkant van je hoofd schuift. Is je haar altijd glad? Dan kan je het altijd wat stroever maken door beachspray in te haar te spuiten. Deze spray bevat onder andere zout, waardoor je lokken een stuk stroever worden.

Extra grip en bescherming

Om nog even door te gaan op het gewichtheffen; het is wel zo prettig als je voldoende grip hebt tijdens deze oefeningen. Schaf daarom een paar fitness handschoenen aan, zodat je het gewicht goed vast kunt grijpen. Naast een stevige grip geven deze handschoenen je ook nog eens extra ondersteuning bij je polsen. Het is ook een optie om je handen van tevoren in te tapen. Daarnaast is het verstandig om tijdens deze training te zorgen voor voldoende bescherming van je schenen. Draag daarom lange sokken. Zo verklein je de kans op blessures aanzienlijk als in touwen klimmen een onderdeel is van jouw workout.

Zorg altijd voor strakke kleding

Mensen gebruiken vaak oude kleding om in te sporten. Maar met crossfit is het toch verstandig om op zoek te gaan naar een nieuw tenue. Tijdens deze workout moet je namelijk vaak bukken en springen, afzakkende kleding zal je dan alleen maar afleiden. Daarnaast is het zeer oncomfortabel als je na elke squat je broek weer op moet hijsen. Ga daarom vooral op zoek naar kleding die strak om je lijf zit. De grotere bekende merken verkopen ook kleding speciaal ontworpen voor een crossfit training. WIl je graag meer weten over crossfit of over de essentials voor deze training? Neem dan contact op met een sportschool die deze training op het programma heeft staan. Hier vind je bijvoorbeeld de specialist voor crossfit in Rotterdam.