Facelifts bestaan al tientallen jaren, maar door medische innovaties en technologie hebben we vandaag de dag veel soorten facelifts tot onze beschikking. De huidige facelifts variëren van niet-chirurgische tot volledige chirurgische opties. Je bepaalt zelf voor wat voor soort facelift je open staat. Mocht je twijfelen vraag dan de behandelend arts voor advies. 

Ondanks dat je een jeugdige uitstraling kunt onderhouden door goed te eten en de huid te verzorgen, is het krijgen van een verslapte huid, rimpels of het verlies van definitie in het gezicht niet te voorkomen. Wel kun je door middel van een facelift je rimpels en verslapte huid aanzienlijk verminderen.  

Liquid facelift

Liquid facelift: geen operatie nodig. Een liquid facelift is een niet-chirurgische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van fillers. Om het volume in het gezicht terug te krijgen. Je hoeft bij deze behandeling niet bang te zijn dat je een opgeblazen gezicht krijgt, want alleen het volume dat je kwijt bent geraakt door het huidverouderingsproces krijg je terug. 

Mini-facelift

Een mini-facelift is een operatieve behandeling waarbij er een snede wordt gemaakt van het oor tot de haargrens en het overtollige huid weg wordt genomen. Deze behandeling is geschikt om je gezicht een jongere uitstraling te geven. Deze facelift is niet voor mensen met ernstige tekenen van gezichtsveroudering.  

Klassieke facelift 

Een klassieke facelift is een operatieve behandeling die geschikt is voor mensen met ernstige tekenen van gezichtsveroudering. Bij deze behandeling krijg je een sneetje vanaf de voorkant tot de achterkant van het oor, waarna je huid strak getrokken wordt en het overtollige huid wordt verwijderd. Het litteken blijft hier wel zichtbaar. 

Mid-facelift

Een mid-facelift richt zich op de verzakking van de wang, om het midden van je gezicht te verjongen. Dit doet de arts door aantrekkelijke wangcontouren te creëren en zelfs de onderste oogleden te verbeteren.