Comfortabele werkkleding dragen is belangrijk. Hierdoor kan jij beter presteren op je werk en voel jij je ook beter. Er zijn veel verschillende soorten werkkleding, maar het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Zorg ervoor dat je werkkleding goed zichtbaar is bij hevige mist of regen. Ook is het belangrijk dat de werkkleding water- en vuur bestendig is. Het is belangrijk dat je kiest voor duurzame werkkleding omdat werkkleding snel beschadigd raakt en je niet elke maand een nieuwe werkbroek wilt kopen. Het is ook beter voor het milieu omdat je minder werkkleding koopt.

Stretch werkkleding

Stretch werkkleding zit zeer comfortabel. Stretch werkkleding geeft veel beweegbaarheid omdat de kleding kan uitrekken en is lekker warm voor de koude winterdagen. Stretch werkkleding is gemaakt van katoen en elastaan. Elastaan is een elastische stof die ervoor zorgt dat de kleding kan uitrekken bij moeilijke bewegingen. Zorg ervoor dat de werkkleding die je kiest, voldoet aan de veiligheidseisen. Dit is zeer belangrijk omdat je met te wijde mouwen, pijpen of loshangende touwtjes ergens aan vast kan komen te zitten. Hierdoor kunnen vreselijke ongelukken ontstaan.

Comfortabele werkschoenen

Comfortabele werkschoenen kiezen is zeer belangrijk. Je hebt de werkschoenen namelijk de hele dag aan en zorgt ervoor dat je prettig kan werken zonder dat je elke dag pijn hebt aan je voet. Dit is namelijk een vaak voorkomend probleem en je kan hierdoor zelfs een botbreuk oplopen door verkeerde werkschoenen. Mochten je schoenen niet comfortabel zitten dan kan je altijd extra dikke sokken of zachte steunzolen aanschaffen. Maar in de warme zomer is dit niet te doen en kan je enorm gaan zweten. De juiste werkschoenen kiezen is daarom enorm belangrijk. De beste optie is om je werkschoenen via Unishore aan te schaffen. Ze hebben een groot aanbod en je kan altijd contact opnemen voor advies. Kies niet altijd voor de goedkoopste werkschoenen die verkrijgbaar zijn want goedkoop is in veel gevallen duurkoop. De werkschoenen die je van een uitzendbureau krijgt zijn vaak ook goedkoop en zitten meestal niet comfortabel.

Veilige werkkleding

Zorg ervoor dat je werkkleding voldoet aan de veiligheidseisen. Je kan de eisen vaak terugvinden in je CAO of je kan het altijd navragen aan het bedrijf waar je werkt of gaat werken. Er gebeuren jaarlijks honderden ongelukken op de werkvloer terwijl dit in de meeste gevallen eigenlijk niet hoefde te gebeuren. Zorg ervoor dat je werkkleding warm is als je buiten werkt bijvoorbeeld in de bouw. Dit zorgt ervoor dat je niet onderkoeld raakt of gaat trillen en je 100 procent kunt concentreren. Het is ook belangrijk dat je geen loshangende draden of te wijde pijpen of mouwen hebt. Je kan hierdoor makkelijk vast blijven haken achter iets of in een machine. Als je vaak buiten werkt, is het verstandig om werkkleding te dragen dat goed zichtbaar is in het donker, tijden sneeuwstormen en hevige regenval. Je kan ook een werkbroek kopen met knieversteviging. Veel stratenmakers maken hier gebruik van omdat zij zonder knieversteviging enorme last van de knieën krijgen. Het is daarnaast ook veiliger, mocht er iets tegen je knie aankomen dan heb je een extra beschermingslaag