Voor mediteren geldt dat je het in principe overal en altijd kan doen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er in de praktijk veelal moet worden vastgesteld dat mensen de keuze maken om dit zittend te doen en op een yoga kussen. Wanneer ook jij van plan bent om op deze manier te gaan mediteren spreekt het voor zich dat je nog op zoek zal moeten gaan naar een meditatiekussen om aan te kunnen kopen. Ben jij ook op zoek naar zo’n kussen, maar is het niet helemaal duidelijk waar je allemaal precies rekening mee moet houden? Sta dan zeker en vast stil bij de belangrijke aandachtspunten die hieronder staan aangegeven.

               1.) Kies voor een meditatiekussen met aanpasbare vulling

Op de markt zijn heel wat verschillende soorten meditatiekussens terug te vinden. Op het moment dat je het assortiment even van wat naderbij gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat er hier diverse exemplaren tussen zitten waarvan de vulling naar wens kan worden aangepast. Dit geldt bijvoorbeeld voor zo’n kussen van het merk Love Generation. Voor deze kussens geldt dat ze altijd zo hoog mogelijk zijn gevuld. Dit zorgt ervoor dat het voor jou eenvoudig mogelijk wordt om de hoeveelheid boekweit vulling geheel naar wens aan te passen. Om dit zo efficiënt en praktisch mogelijk te kunnen realiseren is er een ronde rits in het kussen ingewerkt. Op welke manier je dus met andere woorden ook wil gaan mediteren, een meditatiekussen met aanpasbare vulling is altijd de beste keuze.

               2.) Keuze tussen een rond of halvemaan meditatiekussen

Het spreekt voor zich dat je bij het kopen van een meditatiekussen ook altijd rekening zal willen houden met de vorm waarover ze beschikt. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen een rond en een halvemaan exemplaar. Beide opties kunnen interessant zijn om te overwegen. Voor een halvemaankussen geldt echter in de praktijk dat ze iets lager is in vergelijking met een rond exemplaar. Wanneer jij iemand bent die doorgaans mediteert in kleermakerszit zal je kunnen vaststellen dat dit type kussen voor jou de beste keuze is. Voor een halvemaan kussen geldt in de praktijk ook dat ze er om bekend staat aanzienlijk betere ondersteuning te geven aan de dijbenen. Wanneer je daar nood aan hebt is dit type meditatiekussen dus altijd de meest optimale keuze.

               3.) Wat met de hoes van je meditatiekussen?

Last but not least zal je kunnen vaststellen dat ook de hoes van je kussen uit verschillende materialen kan zijn gemaakt. Op dit vlak wordt het steeds aangeraden om gebruik te maken van canvas als materiaal. Een hoes van katoenen canvas zorgt ervoor dat je gedurende een zeer lange tijd van je kussen gebruik zal kunnen maken. Controleer bij het bepalen van de hoes niet alleen de kwaliteit en levensduur, maar besteed ook aandacht aan de onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Op z’n minst wil je ervoor kunnen kiezen om de hoes volledig af te ritsen waardoor je ze regelmatig even in de wasmachine kan stoppen. Het spreekt immers voor zich dat je graag in de meest optimale omstandigheden gebruik zal willen kunnen maken van je meditatiekussen.

De eerste stap om te mediteren zet je door een comfortabel kussen aan te schaffen bij Yoga-Pilatesshop.nl!